fotbollsmamma.se 17 apr 2014 18-053

Fässbergs IF – Vinbergs IF 0-2 (0-1)

Mål Malkolm Karlsson o Muje Kastrati

 

Start elvan idag:
                                 Emil Baldo
Sebastian Möller       Filip Paulsson     Johan Mårtensson     Christofer Bengtsson
Johan Lassagård        Oliver Nedanovski  Niklas Johnsson    Muje Kastrati
                       Malkolm Karlsson   Kristoffer Kull
Skärtorsdag och match för Vinberg i Mölndal mot förre detta division 2 laget Fässbergs IF.
Vädret var inte det bästa, lite regn och en rejäl blåst men som tur var, så har Fässberg en fin anläggning med en läktare med tak.
Vinberg kändes inte så taggade idag, inte alls samma tempo som innan och ej heller samma glöd som i de senaste matcherna.
Vinberg styrde dock matchen från start till slutsignal, men det med ett långsamt passningsspel och en oerhörd beslutsvånda i varje situation.
Man koncentrerade sitt spel till stora delar till vänsterkanten och det framför allt i första halvlek och blev därmed väldigt statiska och lättlästa.
Vinberg hade de bästa lägena i första halvlek och i den 33 minuten gjorde Malkolm Karlsson ledningsmålet och det efter ett att han blivit fint framspelat av Nicke Johnsson i en snabb omställning efter en Fässbergs hörna.
Fässberg hade inte en enda riktig målchans i den första halvleken och det i en halvlek med många förlupna bollar och med en mängd felpassningar från bägge lagen och det ändå på en mycket fin konstgräsmatta.
I den andra halvleken trodde man att Vinberg skulle vakna till men ack vad man bedrog sig, det var samma slarviga spel och en känsla av nöjdhet i laget även i stora delar av den andra halvleken.
I den 75 minuten hade Fässberg ett ypperligt läge att kvittera när man efter slarv i Vinbergs försvaret fick möjligheten att lägga en svepande passning i straffområdet som lyckligtvis inte någon Fässbergsspelare fick någon fot på.
Ett mål i det anfallet, så hade det nog blivit nervöst på planen, men i den 78 minuten fick istället Vinberg en straff efter det att Muje blivit nerdragen i straffområdet.
Vissa menar att den spelare som blivit fälld inte skall lägga straffen (kan även jag hålla med om detta), men Muje var övertygad om att det var han som skulle ta den och detta gjorde han på bästa sätt och det sköna 2-0 målet var ett faktum.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=0ySbOtCvawM]
Det sköna två noll målet var ännu skönare när Vinberg åkte på en utvisning i den 84 minuten, men med ett två måls underläge hade inte Fässberg nog med motivation för att gå för en kvittering, utan resterande tiden av matchen kunde Vinberg ganska enkelt spela av.
Kan inte ge någon i laget ett extra plus idag, utan får se det positiva i att Vinberg i en match där de underpresterar rejält ändå vinner och det utan ett mål i baken.
Nu tar vi nya tag mot Snöstorp/Nyhem hemma den 26/4.
Ha nu en trevlig påsk alla fotbollsälskare!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *