FIR_9103

Hestrafors IF – Vinbergs IF 2-3

Vi själva hittade till planen i Hestrafors, men det var visst ”vissa” Vinbergs anhängare som körde till Hestra istället…
En vacker sommardag på en trevlig anläggning och fotboll med Vinbergs IF, finns det någon bättre sysselsättning en lördags eftermiddag som denna?
Hestrafors låg på en jagande andraplats efter Vinberg inför denna omgång och man hade förhoppningarna innan match att Vinberg skulle ge dem en rejäl fajt och kanske göra ett litet ryck i tabellen.
Hestrafors har en skyttekung av rang och det är 32 åriga Andreas Wahlström som ledde skytteligan komfortabelt inför denna omgång, men som blev ikapp ”sprungen” av Laholms Gabi Morad som gjorde fyra i Laholms lördags match mot Kållered och som därmed liggare på delad första plats med Andreas med 8:a gjorda.
Matchen började jämnt, men det dröjde inte länge innan Vinberg höll i taktpinnen.
Vinberg försöker hela tiden att rulla boll och att sakta bygga upp sitt anfallsspel, tyvärr tycker jag dock att det ibland blir lite väl trögt i passningsspelet och att men ger motståndarna lite väl mycket tid på sig att ställa sig rätt i sina positioner och att man även tillåter dem att hinna med i sina överflyttningar.
Hestrafors plan kunde man efter ca 5 minuter läsa öppet som en bok, dvs de hade en plan att med max tre passningar på marken försöka nå Andreas W med en långboll mao ligga rätt och ha ytterst snabba omställningar.
Det spelade ingen roll om det var inspark, utspark eller fritt fram för att rulla ut bollen, nej bollen skulle upp så långt upp i banan så snabbt som möjligt.
Andreas W är en tydlig djupledslöpare och en duktig sådan och han hotade hela tiden med bra löpningar, styrka och fin bollkontroll, men bollarna han i början fick jobba på gick oftast utanför, lång eller kortlinjen och det var tur för Vinberg det.

Vinberg hade ett antal fina kombinationer både i sitt kantspel och i sitt spel centralt på plan och man kände att det snart skulle bli ett Vinbergs mål, men vad händer då, jo en snabb omställning som denna gång hittade rätt och den notoriska målskytten i Hestrafors gör allt rätt och rakar in bollen i mål och det är ett noll i baken.
Resultatet är absolut inte rättvist om man ser till bollövertag och målchanser, men det är ju så att det är målen som räknas i fotboll och hur de går till spelar liksom ingen roll.Matchen fortsätter som den hade sett ut tidigare, dvs Vinberg som spelförande och Hestrafors som försökte hitta rätt i de chanser till snabba omställningarna som de fick. I den 39 minuten gör Hestrafors sitt andra för dagen och det efter ett ytterst vackert nickmål, men tyvärr för Hestrafors och härligt för Vinberg i fel mål och det var reducerat i matchen.
I den andra halvleken startar Vinberg med ett lite snabbare boll tempo och det dröjde inte mer än tio minuter då comebackande Ali Kraym (Vinbergs egen duktiga djupledslöpare, som förövrigt blev inbytt direkt i andra) gjorde sitt första seriemål för säsongen och det till alla Vinbergssupportrars glädje.
2-1 till Vinberg som tog över matchen mer och mer och det tog bara sju minuter till Vinbergs tredje mål och det efter ett fint förarbete på högerkanten där Lassagård slår en perfekt passning till Malcolm som bara har att vrida in bollen i mål, härligt!
Nu kände man sig lugn som Vinbergs anhängare och man lutade sig tillbaka, solade sig och bara njöt av Vinbergs övertag och hade det varit lite mer tur och koncentration i de chanser som skapades hade det kunnat stå både 4 som 5 ett med sjuttio minuter gångna av matchen.
Istället får Hestrafors i den 72 minuten en frispark tio meter in på Vinbergs planhalva och det efter att domaren hade gett fördel av boll till Hestrafors (kändes som det tog ca 3 minuter innan han blåste) och det luktade kvittering iom att Hestrafors fått in sin stora tanker på topp som hade en längd på över två meter och en kroppshydda på 110 kg muskler.
Hestrafors slår frisparken och det givetvis mot ”tankern” som tuschar bollen och den går in i mål.
Nu blir det riktigt nervöst och Hestrafors vevar bollar som aldrig förr och det osar hett ett par gången, men Vinberg reder ut det hela och vinner denna match med 3-2.
En underbar vinst i en match där Vinberg dominerade spelet, men där Hestra visar att hederlig ”Stoke” fotboll ännu kan vara lönsam för att vinna matcher.
Detta var Hestrafors första förlust för säsongen och det är starkt av Vinberg att vinna en match där motståndarna backar hem och parkerar bussen och hela tiden ”fredar” sig med långa bollar på Bengt.
Det är svårt att hitta ytor, men det kändes idag att Vinberg ändå försökte att bredda spelet, ha ett lite snabbare bolltempo och det ser ljust ut inför kommande matcher.
Det jag ännu saknar lite är djupledsspelet (spelet blir lite väl statiskt och lättläst med bollrullandet) och även hårdheten och tuffheten i närkampsspelet, men det kommer med all säkerhet.

Ett plus till hela laget idag för jag tyckte ändå det var en laginsats idag och det var ingen som stack ut i mängden.
Nästa match kan jag tyvärr inte se, då jag skall kolla på Oliver när han spelar ”lilla VM” med Hallandslaget på Visingsö (men jag kommer att ha spanare på plats I Vinberg som kommer att ge direktrapporter, så jag kommer givetvis att hålla mig uppdaterad).
Ha en fin söndagskväll och lycka till i nästa match.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *