DSC_0413

Nordic cup

Nordic Cup spelas påskhelgen 2012, 7-9 april, och är en elitcup för pojkar och flickor (13-15 år) med speciellt inbjudna lag från Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Cupen har ordet ”kvalité” i fokus.

Jaha vad ska man skriva om när man har varit iväg med Böljans P98 på cup, huvudet är rätt tomt efter ett par jättetrevliga dagar. Nu sitter man och tittar på HBK på tv:n och försöker samtidigt skriva ner vad som hänt de sista dagarna.

Vi åkte upp på fredagseftermiddagen till Göteborg, där checkade vi in på Clarion post hotell. Killarna fick ta och installera sig på sina rum och sedan samlades de kl 17.45. Sedan tog vi en liten promenad bort till El

Paso för att äta kvällens måltid. Det var både god mat och trevligt på El Paso. Tack Ulf Haggren.

Lördagen startade tidigt då killarna gick upp kl halv sju, för att ut och springa en stund med Peter. Sen efter det blev det hotellfrukost.  Första matchen startade kl 09.40 mot IK Frej, tror nog alla var lite nervösa inför första matchen. Men de hade de inte behövt vara då killarna spelade ut IK Frej och matchen slutade 5-0 till Böljan. Alet spelade lika mot IK Frej i B-slutspelet och vann till sist mot de på straffar.

Skönt för killarna att de hade klarat av första matchen så bra. Kl 15.40 var det dax för andra matchen mot BK Häcken. Inte heller den matchen var det något problem för Böljans P98 killar som vann med hela 5-2. Nu var de klara gruppsegrare och för att inte komma 2:a i gruppen, kunde de förlora med 9 mål. Det kändes skönt.

Söndagen startade lite tidigare än lördagen, men det var helnöjda killar som kom ner till frukosten. Idag skulle de möta Kvik Halden. Den matchen började inte lika bra då Kvik halden gjorde första målet, men Böljan kunde kvittera efter en stund. Det kändes som killarna redan var i nästa match, då de slarvade bort matchen och Kvik halden gjorde slutresultatet 2-1. Men de ska vara helnöjda med gruppspelet. Inga andra lag i turneringen hade lika bra målskillnad som Böljan.

Söndagseftermiddag och dax för 1/8 A-slutspel, Böljan skulle möta Brommapojkarna. Jag var jättenervös kan jag erkänna men ju längre matchen spelades desto lugnare blev jag, för det kändes som att Böljan skulle fixa detta. Båda lagen gjorde varsitt mål.
Brommapojkarna hade nog största 98-målvakten jag sett. Så det blev inga mer mål men väldigt nära många gånger. Matchen slutade 1-1 och tråkigt nog blev det straffar och till sist så förlorade Böljan.


Men jag tror inte killarna var så ledsna ändå för de har ändå spelat otroligt duktigt och de behöver inte skämmas för sin insats. De har än en gång satt Böljan på fotbollskartan och blivit inbjudna till fler elitcuper.

Här kan man läsa om vilka lag som är med i nordic cup http://www.proteamonline.se/customers/content.asp?Id=1612&ContentId=35083

Bilder från Böljan – Häcken 5 – 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *