FOT_4069

Vinbergs IF – Fässbergs IF 5-2

Bortamötet mot Fässberg i våras slutade med en 2-0 seger till Vinberg och den matchen spelades i ett iskallt väder med ett lätt duggregnande och idag på en härlig sommarkväll med 23 graders behaglig värme efter ett lätt regn/åskväder.

Roligt och spännande att få se Wendel på planen igen, ett kärt återseende. Sen att Tobbe Lager är på gång igen är ett plus i kanten.

Vinberg började matchen med ett sedvanligt nätt passningsspel men som även idag till en början gick lite för långsamt. I och med det låga tempot i passningsspelet blev det relativt enkelt inledningsvis för Fässberg att läsa spelet och därmed bryta och vinna boll. Dagens Fässberg var inte lika ivriga att slå den långa bollen som på hemmaplan, utan spelade en trevlig och snabb fotboll på marken inledningsvis.

Efter 10 spelade minutrar började dock Vinberg få upp tempot, fantasin i sitt spel och varierade snabba kortpassningar med djupledsbollar och fiffiga instick mellan Fässbergs försvarslinje.

I den 14 minuten kommer just ett sådant fiffigt instick av Malle som serverar Hoffa med en urläcker passning som förvaltar den precis som en van anfallare och det med att elegant smeka bollen över Fässbergs målvakt.

Efter det målet dominerar Vinberg totalt och radar upp målchanser efter väldigt fina kombinationer och kort därefter gör Alexander mål efter en elegant framspelning av Simon.

I den 33 minuten fastställer Simon halvtidsresultatet till 3-0 då han efter en enorm löpning från mittplan lätt kan bredsida in Lassagårds fenomenala passning i nätmaskorna.

En underhållande trevlig halvlek där Vinberg dominerade men där Fässberg stundtals visade att de kan och vill rulla boll på marken.

Visst det kunde blivit något mer mål för Vinberg men tror ledarna och Vinbergspubliken var nöjda med 3-0 i halvlek.

I den 2:a halvleken trodde man att Vinberg skulle fortsätta med fullt fokus på att döda matchen men istället känns det som Vinbergskillarna redan trodde den var dödad, men ack va de bedrog sig. Redan i den 49 spelminuten reducerade Fässberg till 3-1 efter en markeringsmiss, där en Fässbergare får stå helt ren i straffområdet och kan lätt skjuta in bollen i mål. Detta mål ger Fässberg energi och spelmässigt är det jämnt de kommande minutrarna. Man kan inte annat än att säga att man blev lite nervös då Fässbergarna nickar in bollen i mål efter en mycket tveksamt dömd frispark inne i mitten på egen planhalva.
Som tur är rycker Vinbergskillarna upp sig efter 3-2 målet och de får tillbaka sitt focus och kommer tillbaka till sitt spel igen.
Simon A gör sitt andra mål för dagen i den 60 minuten och jag tror att alla Vinbergs supportrarna drog en lättnad suck efter detta mål.

I den 77 min blir dock Hoffa utvisad efter ett andra gult kort där han sattes i en situation av en egen medspelare som gjorde att han kom in hundradelen för sent i närkampen, det andra gula var solklart. Skulle denna utvisning ge Fässbergarna en extra möjlighet att komma in i matchen?, nej,de orkade inte att jaga efter reducering utan Vinberg spelade stabilt och kunde i slutet även göra 5-2 målet när inbytte Oliver gjorde en snabb kroppsligt, gick förbi Fässbergs försvararen och och sköt bollen distinkt i målvaktens högra hörn.

5-2 blir resultatet efter en trevlig, spännande och underhållande match i ett underbart väder på vackra Vinåvallen.

Reflektioner från matchen.
Som sagt härligt att se Wendel och Lager tillbaka på planen igen.

Roligt att se det varierande spelet med snabbt kortpassningsspel, djupledsbollar och härliga instick (saknar dock lite snabbare spelvändningar och där man kanske vågar slå en krossboll lite oftare).

Matchens gigant var solklart Simon A som visade sin skicklighet både på små ytor som i enorma djupsledslöpningar, sin näsa för målet och som även visade vad en komplett anfallare behöver ha som egenskap, dvs att även ta ett defensivt ansvar när så behövs och detta gjorde Simon på ett föredömligt sätt i dagens match. Hade Simon haft en stegräknare på sig idag, så hade man lätt kunnat se att han solklart varit den som löpt mest under hela matchen.

En annan kille som bör lyftas fram i denna match är Alexander som vågade, ville och som verkligen gjorde mycket på planen idag.

Nu väntar Kållered borta nästa helg, ett Kållered som enligt rykten fått in några nyförvärv.

Ska bli spännande att åka upp till Göteborg nästa lördag och följa detta härliga Vinberg.

Ses på lördag!

Mål:

  • 14’ Christofer Bengtsson
  • 18’ Alexander Johansson
  • 33’ Simon Andersson
  • 60’ Simon Andersson
  • 90’ Oliver Nedanovski

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *