fotbollsmamma.se_Vinberg_Kållered_5-0 12 apr 2014 14-07

Vinbergs IF – Kållered SK 5-0

Seriepremiär Vinbergs IF – Kållered SK

Johan Lassagård hattrick

Äntligen dags för seriespel och den första tävlingsmatchen på Vinåvallen för året.

Det var en match med många förväntansfulla åskådare på läktaren denna kyliga april lördag.

Vinberg ställde upp med följande startelva:

                                                     Emil Balado

Sebastian Möller                Filip Paulsson    Kristoffer Kull               Christofer Bengtsson

                                                   Malkolm Karlsson

Johan Lassagård              Nicklas Jonsson  Oliver Nedanovski             Muje Kastrati

                                                        Ali Kraym

Till matchen:

Kållered startade matchen med en tydlig vilja att stå rätt i sitt positionsspel och att gå på kontringar där de ville nå den vindsnabbe och duktiga forwarden Joel Olsson som för övrigt var den bästa spelaren i Kållered tillsammans med deras målvakt Christoper Eriksson.

Joel hade ett par farliga chanser i början av matchen där han ett par gånger höll på att rinna igenom, men antingen var bollarna för långa eller så avbröt en Vinbergare farligheten.

Efterhand som första halvlek pågick så hittade Vinberg sitt spel och började även rada upp chanser.

I en snabb kontring efter ca 25 minuters spel blev Ali K upphakad och till slut även fälld och frilägesutvisningen var därmed solklar.

I den efterföljande frisparken en meter utanför straffområdet, rättade Lassagård till bollen, tog ett par steg tillbaka och skruvade in bollen läckert i mål och därmed var premiärmålet för året avklarat.

Johans fina frisparksmål även på film (premiärmålet)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=GXtFL8n2Ba4]

Efter utvisningen så tog Vinberg över matchen totalt och radade upp fina varierande anfall och det dröjde inte länge innan Lassagård gjorde sitt andra för dagen och i och med detta mål så var faktiskt matchen redan avgjord för Kållered fick knappt låna bollen resterande tiden av matchen.

Det hade absolut kunnat bli ett antal mål till i den första halvleken, men den slutade med en trygg två noll ledning för Vinberg som kunde gå till pausvila med en fin halvlek i minnet.

Den andra halvleken var näst intill en överkörning av Vinberg där Kållered endast fick låna bollen mycket korta stunder och där Vinberg snabbt erövrade tillbaka bollen och snabbt ville komma framåt i banan för gå till nästa anfall.

Vinberg hade utan problem och med lite mer skärpa i avsluten kunnat göra minst dubbelt så många mål, men det blev ”endast” fem denna dagen och detta givetvis även på grund av att Kållered hade en duktig målvakt som gjorde ett antal fina räddningar som hejdade det för att bli alltför pinsamma siffror för Kållered.

Vinbergs mål var idag tillverkade av Oliver Nedanovski,  Alexander Johansson och tre stycken av dagens målkung Johan Lassagård som även utnämndes till matchens lirare och det mycket välförtjänt.

Vinberg har ett varierat och fyndigt spel där man varierar kortpassningsspel, med överlappspel och även med långa svepande krosspassningar, en riktigt trivsam fotboll att titta på.

Jag tycker att alla i Vinberg gjorde det riktigt bra ifrån sig idag och det med tanke på premiärnerver, mycket folk på läktarn och med en vårplan som inte alltid gör att bollen studsar rätt.

Jag tror att Vinbergs tränare och ledare sätter sig tillrätta i sina fåtöljer  och bara myser i kväll och det efter en mycket fin insats av sitt lag idag.

Nu ser vi fram emot nästa match borta mot Fässberg på torsdag som förövrigt spelade oavgjort (0-0) mot Ullared idag.

Här kommer lite kort från matchen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *