FIR_7962

Vinbergs IF – Snöstorp Nyhems FF 1-0

Mål: Kristoffer Kull

En match som spelades i ett strålande solsken på härliga Vinåvallen och det med hyfsat många åskådare på läktaren.

Snöstorp-Nyhem har ett antal fd HBK spelare med i laget och därmed ett antal killar (7 st) som både Sebbe och Niklas har varit lagkamrater med, dvs en match med lite extra prestige i.

Vinberg startar matchen helt okey och står som sedvanligt även för styrningen av spelet i stora delar av första halvlek som för övrigt var en väldigt chansfattig halvlek (heta målchanser).

Det är ett lågt bolltempo i matchen och Snöstorp- Nyhem har en tydlig spelplan och den var att ligga rätt i defensiven och sedan så snabb som möjligt nå framförallt Inel Arslanovic på topp med en långboll, dvs snabba omställningar och mycket boll i luften.

Det låga bolltempot i matchen gynnar givetvis Snöstorp-Nyhem mest och det var nog även helt enligt deras plan och även ibland eller rättare sagt alldeles för ofta även huvuddomarens plan som stod för sänkningen av tempot i matchen med sina ideliga avblåsningar och långa privata samtal med de spelare han tyckte gjort något regelfel.

Som ni kanske förstår, så stod det 0-0 i halvlek, men det med pluspoäng för Vinberg.

Den andra halvleken är det lite högre tempo i och då kommer till slut även målchanserna.

Snöstorp-Nyhem är inte ofarliga i sin taktik och det är sånär ett antal gånger som någon av deras spelare nästintill rinner igenom, men Vinberg reder ut detta med hjälp av backlinjen som spelar stabilt och med en vaken Emil Balado som för tredje matchen håller nollan och det är ytterst starkt gjort.

Vinberg gör till slut helt rättvist ett mål och det på övertid och detta mål gjordes efter 12 minuters stort tryck från Vinbergs sida efter det att en Snöstorp-Nyhems spelare fått sitt andra gula kort  i den 79;e minuten.

Efter detta mål som Kristoffer Kull med mycket vilja nickar in utbryter givetvis stor glädje i Vinbergs lägret och även bland de flesta på läktaren (härligt att se denna glädje från killarna i laget).

Ett snöpligt slut på matchen för S/N, men en härlig avslutning efter en underbar eftermiddag på Vinåvallen för killarna i Vinberg.

Det var med en härlig känsla man åkte ifrån Vinåvallen idag och det efter en mycket spännande avslutning på matchen och glädjen efter det sena segermålet i strålande solsken, helt underbart.

Roligt idag var att träffa Agneta, Viggos (S/N målvakt) mamma som alltid är lika trevlig och som även var den som fick oss att känna oss som hemma i HBK när Sebbe gick dit för ett antal år sedan.

Att få se Simon Andersson i aktion igen (han och Sebbe har följts åt i många år som både motståndare och som medspelare i både Hallands lag som med samlingar på Bosön med landslaget) och jag vet att Simon kommer att tillföra Vinberg mycket spets i matcherna framöver.

Vinbergs bästa spelare idag var Malkolm Karlsson (tycker även att Nicke J skall ha ett extra plus), men alla i laget gjorde en helt okey insats med tanke på att det var den första matchen (förhoppningsvis inte den sista) för säsongen i strålande solsken och för året en ovant hög temperatur.

Nu ser vi framemot nästa match och det är ytterligare ett Hallands derby och denna gången borta mot Laholms FK nästa lördag.

Se även de härliga bilderna på killarna glädje när målet så äntligen kom (målskytten Kristoffer Kull, ligger längst underst så ingen bild på han efter målet).

One Comment

  • Sandra commented on 26 april, 2014 Reply

    Så underbart att läsa din blogg och se alla bilder… När jag inte kan vara där själv så är det en lättnad och kunna gå in på denna sida och läsa om matchen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *