FIR_9003

Vinbergs IF – Västra Frölunda 1-1 (0-1)

Mål Muje

Match på Vinåvallen igen och denna gången mot det forna allsvenska laget Västra Frölunda.
Dagen till ära fanns även Padde Thörnqvist på plats som själv spelade i denna klubb åren 1995-96.
Matchen startades bäst av V Frölunda som hotade med snabba omställningar där man fyllde på med mycket folk.
De hade säkert även läst på läxan innan matchen och pressade Vinberg högt upp i banan och vann där ofta bollar som de kunde ställa om och hota Vinberg med.
Ett noll målet kom efter en vad jag tror oturlig styrning på en hemmaspelare som ställde Emil i mål och bollen gick i en båge över Emil och första baklängesmålet var ett faktum.

V Frölunda spelade ingen chansfotboll utan säkrade ofta spelet med att lyfta upp med långa bollar till forwards och i och med detta var givetvis Vinberg återigen det spelförande laget, men som inte riktigt fick upp farten på bollen och i sina löpningar utan boll.
Vinberg hade givetvis även de chanser, men tyvärr inga som riktigt hotade utan första halvlek slutade 0-1 och det var bara att ta nya tag i den andra.

I den andra skulle man kanske tro att Vinberg skulle trycka på ytterligare men det blev en trög fotboll och det tog alldeles för lång tid för bollen att vandra mellan spelarna och V Frölunda hade det inte alldeles för svårt att hinna med i överflyttningarna varken uppåt eller sidledes på planen.

V Frölunda höll det tajt i den centrala linjen och det spelades alldeles för mycket boll centralt från Vinberg´s sida som jag själv tycker skulle utnyttjat kantspelet på ett bättre sätt och kanske även våga slå en kross boll lite oftare för att göra det svårare för V Frölunda i sina överflyttningar.

V Frölundas mittförsvar var otroligt duktiga och det var framför allt den mycket duktiga kaptenen och forne Kalmar FF och Örgryte spelaren Christofer Bengtsson med erfarenhet från allsvenskan som styrde upp sin backlinje och hela laget på ett föredömligt sätt.

Man kan tycka att Vinbergs killarna borde våga stå upp i närkampsspelet lite bättre, men idag var de för många som var rädda om fossingarna och V Frölunda vann allt för många närkamper och Vinberg fick absolut inget gratis idag.

I slutet fick Vinberg dock upp trycket i sin iver att kvittera och det såg ibland lite komiskt ut när Vinberg stannade hemma med två backar och V Frölunda med sex spelare i anfallet.
Vinberg fick till slut sin kvittering och det efter en retur som Muje drog på ett inlägg (tror det var menat som det) som snuddade en V Frölunda spelare och gick rakt in i mål, skönt!!

Det oavgjorda resultatet var rättvist tycker jag och V Frölundas placering i tabellen kommer med säkerhet att förändras, för det är ett stabilt lag och Vinberg skall absolut inte skämmas för att ”bara” få med sig en poäng idag.
Muje fick priset för matchens lirare, men jag tycker även att backlinjen skall ha ett plus för sitt stabila spel och det framför allt mittbacksparet Johan Mårtensson och Filip Paulsson.

Nu blir det att åka iväg till Hestrafors nästa helg om man nu hittar dit för har ingen aning om vart det ligger och hoppas då att Vinbergskillarna kan höja sig några snäpp till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *