BK Skottfint - Vinbergs IF 1-1 19 jun 2014 19-010

BK Skottfint – Vinbergs IF 1-1 (0-1)

En match på Ruddalens IP´s konstgräs.

Man kan undra varför ett lag som Skottfint ”väljer” ett snabbt underlag som konstgräs när man som lag gör allt för att hålla nere tempot och det på grund av sina relativt tunga och om man skall vara snäll även väldigt rutinerade spelare.
Vinberg äger första halvlek totalt och spelar till stora delar en mycket fin fotboll där snabba kombinationer varierat med ett fint kantspel bäddar för ett antal fina anfall och målchanser.
Oliver; Malle och Nicke stor trivs i den första halvlek då de mer eller mindre utan press kan lira ut motståndarna och de dominerar totalt mittfältsspelet.
Efter en fin kombination på vänsterkanten får till slut Nicke ett skottläge mitt framför mål och precis i skottläget får motståndaren fram foten och Nicke faller och domaren blåser för straff.
Straffen förvaltas på bästa sätt av Malle och Vinberg tar ledningen med 0-1.
Man står bara och myser av spelet i den första halvleken och man känner sig trygg, men önskar ändå ett mål till för att känna sig helt säker.
Vinberg radar som sagt upp många riktigt fina chanser, men skärpan i avsluten är inte till hundra och det står tyvärr bara 0-1 efter den första halvleken.
Den andra halvleken startar som den första och det med ett stort bollinnehav, men nu centreras tyvärr spelet från Vinbergs sida allt för ofta i mitten på plan och den parkerade stora bussen i form av Skottfintsspelare har relativt lätt att freda sig.
Spelet blir även det lite långsammare vilket gör att motståndarna lätt och snabbt kan täcka de ev luckor som uppstår i försvaret.
Skottfint har några uppspel på sin center och kommer ibland över på Vinbergs planhalva och i en sådan situation kommer de ända fram till straffområdet och Anton snuddar foten på en Skottfints spelare med handen och som i sin tur faller som en fura och därmed är det reducerat i straffsparkar.
Anton räddar enligt mig straffen på ett korrekt sätt, men tyvärr tycker linjemannen att Anton gått för tidigt och straffen går om och tyvärr går den i mål denna gången.
Efter reduceringen fortsätter Vinberg sin press och visst skapas det målchanser, men det är lite för omständigt i vissa fall.
Man skulle önska att man hade gått på lite fler avslut utifrån och det helst från vänsterkanten och det då den låga solen stod rakt i målvaktens ögonhöjd.
Skottfint är som sagt ett rutinerat lag med många rutinerade spelare och de gjorde allt för att dra ner tempot ytterligare de sista 25 minuterna av matchen och allt gick väldigt långsamt och detta gällde allt från inkast, byten till insparkar och frisparkar.
Hade önskat att domaren hade visat att detta inte tolereras, men tyvärr hänvisade han bara till att han lägger till tid men detta beteende rycker totalt sönder en match.
Skottfint förlitar sig matchen igenom att på fasta situationer veva in bollar på sina stora spelare och det även på frisparkar inne på egen planhalva!
Visst, Vinberg skulle ha avgjort matchen redan i den första halvleken, men tyvärr gick det inte vägen idag och fastän att man skapar många målchanser så måste bolluslingen in i mål och det gjorde den bara en gång idag.
Ett resultat som detta, dvs 1-1 på borta plan är inte dåligt, men man grämer sig så när Vinberg var så överlägsna som de var idag.
Något man skall ha med sig ifrån idag är den första halvleken som Vinberg spelade en fin varierad och snabb fotboll, där man utnyttjade kantspelet på ett föredömligt sätt.
Plus idag till hela lagets mycket fina första halvlek.
Nu är det en välförtjänt vila för killarna och jag hoppas att de alla får en lagom fin midsommar och en härligt skön ledighet.
Nu samlar vi alla krafter för en härligt höstsäsong.
Önskar alla Vinbergs supportrar en fin midsommar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *