Vinberg-007

Dalen/Krokslätt – Vinbergs IF 0-4

   06 0-1 Simon Andersson
   22 0-2 Muje Kastrati
   24 0-3 Simon Andersson
   59 0-4 Malkolm Karlsson

Så var det dax för Vinberg att möta Dalen/Krokslätt, det var en ny bekantskap för oss som missade hemmamatchen i våras då vi var på Visingsö med Oliver och Hallandslaget.

Tur man har gps för det inte var helt lätt att hitta planen som låg vackert inlindad av träd uppe på berget bakom Mölndals torg.

En härlig lördag med fint väder och en sittplats naturligt formad i sten under ett träd (det enda som störde var myrorna), men en dag som gjord för att titta på fotboll och på Vinbergs härliga fotbollslag.

Så åter till matchen som Dalen/Krokslätt inledde med ett farligt anfall med två skott på mål, som Emil kunde parera. Efter det tog Vinberg tag i taktpinnen och styrde matchen, Sebastian gjorde en fin långboll till Simon som kunde vända bort en spelare och sköt in 0-1. Dalen/Krokslätt hade en farlig spelare som gjorde det jobbigt för backarna i Vinberg (Bita Bångens), han (Bita) styrde det mesta i Dalen/Krokslätt och det i allt från frisparksskytt, kasta långa inkast till att vara den alla sökte i D/K när de gick till anfall.

D/K var ett lag som ville gå framåt och detta gjorde det lite lättare för Vinbergsspelarna att hitta ytor att spela på motståndarens planhalva något Vinberg har haft jobbigt med, då det i många matcher har varit motståndare som har backat hem med hela laget och i om med detta som man brukar säga ”parkerat bussen” i sitt straffområde.

Vinberg spelade idag till min glädje lite snabbare, lite rakare och de försökte spela bollen till löpande spelare vilket som vi alla vet ger resultat och så även i denna matchen.

Målen rullar på och först gör Muje en fin prestation då han efter att Simon dragit med sig en backa i sin löpning fått fritt fram och rakar in bollen i mål och kort efter det kommer det tredje målet och det efter som sagt ett snabbt, rakt och finurligt anfallspel som Simon till slut gör mål på.

En tre – noll ledning i halvlek och man kan bara njuta av allt som denna dagen har att erbjuda.

I den andra halvleken börjar Vinberg lite som vanligt i de flesta startar av andra halvlek under året, dvs lite ofokuserat, och yrvaket och som även i denna matchen hade kunnat straffa sig (kanske en iskall dusch innan man går ut till andra halvleken kanske:-).

Det kändes ännu skönare med en tre – noll ledning när Vinberg får en friläges utvisning mot sig och en farlig frispark i samma situation precis utanför straffområdet, men som tur var sköts denna över av D/K;s bäste spelare  Bita som även var den som ordnade friläges utvisningen på Vinbergsspelaren (denne Bita kommer man säkert få se längre upp i seriesystemet för han var riktigt duktig).

Sebbe tar över rollen som mittback och han gör det riktigt bra och det märks faktiskt inte under resterande tid av matchen att Vinberg har en man mindre på plan för Vinberg spelar klokt och rullar faktiskt stora delar ut D/K.

Matchens prestation kommer sedan av Malle som antagligen har kollat på Malmö FF´s Champions leaugue kval och på Magnus Eriksson två noll mål mot Saltzburg på hemma plan då han sköt en vacker volley lobb över målvakten och precis så gjorde även Malle med från en position lite längre ut mot kanten, vilket vackert mååååål!

Matchen var nu avgjord och Vinberg kan bara spela av resterande tid och inkassera tre poäng och fyra + mål inför kommande matcher i serien, härligt!

Ett stort plus till hela laget idag och extra plus för det snabba och lite rakare anfallsspelet;-)

Nu längtar vi redan efter nästa match och det på Vinåvallen mot Kinna IF nästa lördag.

Ses då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *