DSC_0129

Italien och äntligen Totti

Denna månaden kunde inte ha börjat bättre, fick i födelsedagspresent av mina killar att jag skulle få åka till Rom och titta på Totti (som jag väntat). Totti har varit min favorit i många år, så visst har jag världens bästa killar hemma som gav mig denna fantastiska present. Säkert ingen baktanke med att de också ville åka ner till Italien och titta på fotboll (fast det är jag som är mest Tottifantast). Kom hem för en vecka sedan från ett soligt Italien, ca 20-25 grader varmt. Helt perfekt väder att åka ner dit och titta på fotboll och sedan bara strosa omkring i den fantastiska staden Rom. Italienarna var lite konstiga, de gick omkring i tjocka jackor och vi i kortärmat. Tänk vad de skulle frysa om de kom hit.

Matchen spelades på söndagskvällen, så vi gick först till en mysig restaurang innan vi tog taxi till Stadio Olympico. Den låg inte så långt från stan, men vi visste ju inte riktigt var den låg. När vi kom dit så sa de att vi var tvungna att ha med passen för att gå in, då blev det nästan nattsvart. Vi hade ju inte med oss några pass. Men några av oss hade körkort så det löste sig. Tänk om vi inte fått se matchen, eller att någon hade fått åka tillbaks till hotellet och hämtat passen och vi missat halva matchen. Som tur var släppte de in oss.
Vi hade beställt biljetter på http://www.listicket.it/  och fick bra sittplatser, väldigt nära planen. Kan rekommenderas att beställa där, då det är Romas officiella biljettsida (men glöm inte ta med passet). Hittade också ett väldigt mysigt hotell som låg i gamla delen av Rom (Hotel Adriano), nära sevärdheter och shopping.
Och vilken match (Roma – Palermo) vi fick se, Totti var på bästa spelhumör och det dröjde inte länge innan han kunde nicka in 1-0. Den här matchen är en av de bästa matcherna jag varit på (har varit på  t ex El classico, Champions legaue), det var jätterolig fotboll och Romaspelarna bjöd verkligen på underhållande fotboll. Slutresultatet blev 4-1 till Roma.

Kan verkligen rekommendera vem som helst att åka till Rom för att se på Totti och de andra spelarna. Fick en ny favorit Erik Lamela, vilken spelare=)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *