fotbollsmamma.kållered-vinberg 2 aug 2014 14-029

Kållered – Vinberg 1-0 (0-0)

En match som spelades på den fina anläggningen Kållered Sportcenter.
Matchen spelades på en het konstgräsplan i 29 gradig värme och man var svettig och kippade efter andan bara när man satt jämte planen och tittade på matchen, så man kan verkligen förstå att killarna i bägge lagen hade det jobbigt ute på konstgräsplanen denna heta sommardag.

Vinberg spelade en väldigt ryckig fotboll denna match där det varierades kraftigt mellan fina prestationer med slarv och vad man kunde tyda som okoncentration eller kanske var det underskattning efter mötet i våras?
Det är ändå Vinberg som skapar flest chanser, men den enda riktigt heta var när Malle träffade kryssribban efter ett elegant samarbete ute på vänster kanten.
Övriga chanser blev bara till halvchanser och det med lite tama avslut och ibland lite för omständigt för att komma till avslut, dvs det fanns inte riktigt den där ”killer” instinkten i och runt straffområdet.

Kållered hade inga riktigt heta chanser och de hade säkert beslutat sig för att om de skulle göra mål skulle det vara på en fast situation eller på kontring där den löpvilliga Joel Olsson hela tiden var på alerten på att löpa sig fri om tillfälle skulle ges.

Man kände sig dock trygg efter den första halvleken för det var Vinberg som var det spelförande laget och som även skapade flest och bäst chanser
och skulle de bara sätta lite mer fart på bollen och vara lite mer villiga att gå på avslut skulle de säkert luckra upp Kållereds stabila försvarslinje.
Kållered levde mycket på sitt slit och hjärta för laget, men skulle de verkligen orka en hel match i denna värme frågade man sig efter den första halvleken?

Den andra halvleken höll på starta lika illa som mot Fässberg då Vinbergsspelarna inte var fokuserade från start och där Kållered skapade några farligheter direkt efter avspark, men som tur ryckte killarna upp sig snabbt och kunde fortsätta sin press mot Kållereds målet.

I den 55 minuten kom dock möjligheten som Kållered och Joel hade väntat på, dvs en snabb omställning där Joel springer sig fri och sätter bollen säkert i mål.
Nu kändes det tungt och lite orättvist då Vinberg hade ett så stort bollövertag och även ett stort övertag i målchanser, men bolluslingen skall ju in i mål och för vissa räcker det med en chans för att göra mål…

Kållered får mer syre efter detta mål och kämpar heroiskt på alla positioner och Vinbergsspelarna försöker, men orkar tyvärr inte fokusera sig tillräckligt för att komma till några riktigt heta avslut.
Visst Vinberg går ner i en trebackslinje de sista tio, men det hjälper inte om man inte får vevat in bollarna i straffområdet och man kan tycka att det borde finnas mer spelare i boxen när man jagar kvittering, men de flesta Vinbergskillarna höll sig ute på kanten eller utan för straffområdet och där är det ju lite svårare att komma till några riktigt heta avslut.

I matcher likt detta, dvs när det är riktigt hett och där det svårt att tänka och att löpa vinner oftast laget med mest vilja och hunger efter poäng och där var Kållered bäst idag
Killarna i Kållered kämpade febrilt, gick hårt in i närkamperna, gav ständigt Vinbergarna små tjuvnyp antingen fysiskt eller verbalt och var beslutsamma över hela linjen att de skulle göra det ytterst svårt för Vinberg idag.
I Vinberg saknades den där viljan att bjuda upp till kamp och Kållered vann flest närkamper idag och man önskar i matcher likt detta att några killar i Vinberg kan stämma i bäcken och visa att Vinberg kan spela fysisk fotboll de med för det hade behövts idag.

Vi får hoppas att detta var höstens bottennapp och att killarna beslutar sig för att göra det som krävs i resterande matcher, dvs komma till var match med det hjärta för laget och det krävs för att göra detta året extra trevligt.

Nu lägger vi denna match till handlingarna och fokuserar oss på nästa match och det mot Snöstorp/Nyhem borta nästa lördag.
Vi ses då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *