DSC_0573

Silver Eskilscupen

Tog text från ledarna i Böljan www.ifboljan.nu

 

2020-08-06
En härlig fotbollshelg i Helsingborg! 

Vi åkte ner med målet att komma till A-slutspel och minst komma till vår förra bästa placering i Eskilscupen, dvs att minst komma till en 8- dels final.

Detta gjorde vi med bravur, då vi kom ända fram till finalen i en av de tre största fotbollsturneringarna i Sverige.

 

Vi spelade stundtals ut våra motståndare i våra matcher och vi var även det bättre laget i finalen och det tyckte även motståndarna, domaren och givetvis även vi själva förstås.

Vi skulle ha tagit ledningen med fyra, fem- noll efter tio minuters spel, men skärpan, huvudet och den där lilla turen var inte på vår sida, utan vi missade 6 – 7 frilägen där vi hade möjligheten att punktera matchen, men som istället gick till straffar och där vi gick som förlorare ur ”lotteriet”.

 

Det känns alltid mycket tuffare att förlora när man känner att man hade matchen och att man 10 av 10 gånger skulle vinna mot likvärdiga motståndare och det känns frustrerande när bollarna rullar längs mållinjen, när det halkas när man skall rulla in bollen i öppet mål eller när man missar målet där man annars till 100 procent skulle sätta den enkelt i mål, men, men gjort är gjort och det är bara att ta med sig lärdomar och jobba vidare med utvecklingen som spelare och som lag.

 

Vi förlorade inte en enda match under ordinarie speltid utan, det fick gå till straffläggning för att klå oss, vi hade även en målskillnad på 36 -7 på åtta matcher (varav 12 -3 i slutspelets fyra matcher) och det tycker jag talar sitt tydliga språk.

Alla 16 spelare i laget har gjort mycket väl ifrån sig både på plan och vid sidan om (vi hade även ett gäng killar som inte kunde följa med pga av semester, sjukdom + annat, men som i vissa fall med garanti kunde ha bidraget med ytterligare energi i laget).

Det har återigen varit fyra helt underbara dagar i Helsingborg med både sportsliga framgångar och vid sidan om roliga upplevelser såsom matchen mellan Helsingborg och Sunderland, restaurangbesök och en massa bus tillsammans på skolan.

Ni är ett underbart gäng killar som är så måna om varandra och är alla väldigt goa att ha att göra med.

 

Vi har nu en massa ny energi med oss efter denna cup och det känns riktigt spännande inför höstens alla matcher, cuper och en spännande DM semifinal.

Det kommer att vara tufft att ta ut laget efter denna helg då det är många killar som har visat framfötterna och tagit chansen under dessa fyra dagar!!

Tack än en gång för en underbar helg tillsammans med er i Helsingborg killar, ni är helt underbara.

 

Ett stort tack till våra trogna supportrar med Jonas och Amy i spetsen, ni betyder mycket för oss och tack än en gång för den fina presenten som vi ledare fick, skall bli gott!

Ha nu en skön vilodag, så ses vi på träningen på torsdag.

//Ledarna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *